TERBİYE HAZIRLAMAK İÇİN 5 KURAL
TERBİYE HAZIRLAMAK İÇİN 5 KURAL

 Terbiyeler yemeklerimize verdikleri lezzetin yanında sert et parçalarını da yumuşatırlar.Etinizi terbiye etmek için cam,porselen veya plastik kaplar kullanın.Alüminyum ve diğer metallerden kötü bir tat bulaşabilir. Fazla derin olmayan bir kap kullanırsanız,terbiye daha fazla yiyecekle temas eder.Saatte en az bir kez etinizi çevirmeyi unutmayın. Deniz ürünleri en çok bir saat,kemiği çıkarılmış tavuk göğsü en çok iki saat terbiye edilmelidir.Daha fazla bekletirseniz et dağılır.Sığır etini ise bir gün veya daha uzun süre terbiyede bekletebilirsiniz. Eti terbiye ederken buzdolabında bekletmeye özen gösterin.Oda sıcaklığında zararlı bakteriler çok daha hızlı çoğalır. Artan terbiyeyi etinizi yerken sos olarak kullanmak isterseniz,çiğ etten bulaşmış olabilecek zararlı bakterileri öldürmek için en az 5 dakika kaynatmanız gerekir.

 
Bu Sayfa 1592 kez ziyaret edilmiştir.
Tarih: 15.07.2016 21:15:00
23

İletişim

Adres

Hurdacılar Sanayi Sitesi 3812.Cad. No:65 Yenimahalle / Ankara

Telefon

0312 327 28 31
© Çelik Mangal Kömürü. 2015 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterİnstagram